Woodscapes in het Speulderbos 🌳🌧️🌥️🍂
Mystiek en sfeervol Speulderbos

Woodscapes in het Speulderbos 🌳🌧️🌥️🍂

Woodscapes in het Speulderbos 🌳🌧️🌥️🍂 

Ik zie op de socials met regelmaat sfeervolle bosfoto’s ook wel woodscapes genoemd voorbij komen die mij inspireerden het ook te gaan oppakken. Immers een woodscapes met mist en ook nog herfstkleuren roept bij menig persoon een gevoel van WOW op. In mijn foto’s wil ik mensen raken. Je kijkt door mijn ogen passievol naar iets wat mij raakt. Wat ik mooi vind. Wat een bepaald gevoel of sfeer oproept. Of te wel: WOW! 

Plan

Een maand of wat geleden ging ik naar de beste mensen van Bever te Steenwijk om een tentje te kopen. Deze wilde ik in eerste instantie in de wintermaanden op de Waddeneilanden opzetten om daar Seascapes of te wel zeefoto’s te maken. Helaas is het kampeerseizoen op de Waddeneilanden al op 2 oktober teneinde. Raar maar waar. Dus werd het tijd voor plan b. 

Woodscapes. 

Welnu ik zocht een camping bij het mooie Speulderbos en ging een weekend kamperen. Alleen in het bos zocht ik mijn weg in de compositie. Eerlijk gezegd viel het mij niet mee. Woodscapes is een speciale tak van de fotografie die lastig is onder de knie te krijgen. Niet te rommelig, niet te druk maar wel sfeer. Veel sfeer. 

Tentje

’s Nachts alleen in mijn tentje hoorde ik de regen en de harde wind. Ik lag met een muts op in een warme slaapzak en dacht alleen maar: ‘plens maar’. Weatherpro en Windy hadden anders dan Buienradar namelijk een beetje zon voorspelt. En na regen en zon komen zonnestralen in het bos.Ik hield hoop. Zondagochtend regende het nog behoorlijk toen ik het Speulderbos inliep. Ik ging wederom op zoek naar een compositie die mij kon bekoren. Al lopend zag ik ineens de zon tussen de bladeren doorkomen en ja hoor: zonnestralen! Snel plaatste ik mijn Canon EOS R5 met mijn Canon 100-500 RF lens op mijn statief en ging ervoor. Het geluk had ik na kilometers lopen in het bos aan mijn zijde. De zon bleef schijnen en de kleuren werden intenser en sfeervoller. HEERLIJK! Een gevoel van blijdschap en rust viel als een deken over mij heen. Wat een moment. Koud, kletsnat maar wat heb ik genoten van mijn eerste avonduur in het bos. 

Binnenkort

Binnenkort zal ik de woodscapes foto’s gaan na bewerken en plaats ik de woodscape-foto’s in de webshop. Voor nu volsta ik met een eerlijke RAW-foto van de achterkant van mijn Canon R5. 

Tot slot

Eind oktober ga ik op herhaling. Vooraf aan dit nieuwe kampeer- en fotoavontuur zal ik thermokleding etc. bij Bever kopen 🥶. Als dan de kleuren op zijn mooist zijn, ga ik voor mijn tweede ‘Nachtwacht‘. Wie weet wordt ook deze foto, net als de foto van de stoomtrein in de Harz, gekozen tot een van de tien beste wereldwijde Canon foto’s 🤞😇.


💡 Volg mij op Facebook: https://www.facebook.com/ronmeijer.frl/

🕸 Mijn webshop: https://ronmeijer.frl/webshop/

📷 Mijn foto of foto’s aan de muur op kantoor of in de spreekkamer? https://ronmeijer.frl/opdrachten/

💶 Mijn apparatuur: https://ronmeijer.frl/mijn-apparatuur/


Ron Meijer

Friese landschapsfotograaf die gaat voor dé foto met het 'WOW-effect'.