Sneeuw op het Balloërveld
Sneeuw op het Balloërveld

Sneeuw op het Balloërveld

Gisteravond wandelde ik met Julia in de sneeuw toen ik een appje van Ron kreeg. ‘Heb je zin om met Bas en mij te gaan fotograferen’? ‘Natuurlijk’, was mijn antwoord.

Wij besloten naar het Balloërveld te gaan. Voor mij betekende dat een klein uurtje sturen, in best tricky omstandigheden. Regen, ijzel en sneeuw viel mij ten deel. Gelukkig kwam ik zonder kleerscheuren aan in een prachtig wit Drenthe. We kleden ons warm aan en gingen op weg.

Eenmaal ter plaatse viel mijn oog op een stel prachtige bomen. Hier besloot ik het eerst te proberen. De boom is werkelijk schitterend, maar qua compositie is de achtergrond aan de drukke kant.

Ron en Bas zijn elders druk met ook prachtige bomen. Ik besluit om aan te sluiten. We praten gezellig over composities waarna Bas mij zijn foto laat zien. Prachtig.

Ron was intussen druk en had ook een mooie compositie gevonden. Bas komt bij mij staan en samen beoordelen we mijn foto, waarna Bas mij helpt de compositie te perfectioneren. De afstand tussen de bomen links en recht van de boom op de voorgrond kon volgens hem net iets beter.

We verkassen een klein beetje met deze foto als resultaat. Intussen waren er meer mensen wakker geworden en werd het drukker. Voor ons het teken om terug naar de auto te lopen. Hier wachtte de koffie.

Al met al heb ik mij op deze heerlijke zondagmorgen als fotograaf weer kunnen ontwikkelen.

Ron Meijer

Friese landschapsfotograaf die gaat voor dé foto met het 'WOW-effect'.

Geef een reactie